Φίλες και φίλοι,

Η Κρήτη, με μια ιστορική διαδρομή χιλιάδων χρόνων, συνεχίζει να αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Ένας τόπος όμορφος, ανοικτός. Ένα νησί που σέβεται και τιμά την παράδοση, που αγαπά τη δημιουργία και την ευθύνη. Μια περιφέρεια με πλούσιο παρελθόν, με δημιουργικό παρόν και σίγουρα με ελπιδοφόρο μέλλον.

Τα τελευταία χρόνια η Κρήτη έχει αποκτήσει έναν νέο βηματισμό. Μια σταθερή τροχιά, με προοπτική και ευκαιρίες. Πάνω στους τέσσερις πυλώνες που στηρίζουν την τοπική μας οικονομία, παρά τα σοβαρά προβλήματα της εποχής, όλοι μαζί δίνουμε μεγάλη κοινωνική και οικονομική ώθηση στον τόπο.

Σε λίγο ανοίγει μια νέα σελίδα. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη για τη μετάβαση στη νέα εποχή. Μια εποχή που απαιτεί πολλή δουλειά, οραματικό αλλά εφαρμόσιμο σχέδιο. Μια πορεία που επιβάλλει τη συνεργασία, τη συμπόρευση. Όλα αυτά που μας ορίζει η αγάπη μας για το νησί, το καθήκον απέναντι στην καθεμιά και τον καθένα Κρητικό.

Με ειλικρίνεια, με καθαρή ματιά, με την Κρήτη στην πρώτη θέση του βηματισμού και του σχεδιασμού μας, επιλέγουμε το δρόμο που αναδεικνύει την αξία που φέρει  ο τόπος μας, διαλέγουμε το δρόμο της συλλογικής προσπάθειας. Όλοι μαζί συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Κρήτη που ονειρευόμαστε. Για την Κρήτη, της ζωής μας.

Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε και δουλεύουμε καθημερινά γιατί θεωρούμε πως οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας.  Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά για το κοινό καλό.

Γνωρίζουμε καλά πως οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν θαύματα. Η δύναμη της θέλησης, η αγάπη για τη δημιουργία, το κρητικό φιλότιμο είναι πηγή δύναμης.

Είμαστε βέβαιοι πως αυτός ο τόπος μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας. Η Κρήτη με το φορτίο που κουβαλά μέρα με τη μέρα γίνεται μια περιφέρεια πρότυπο. Η πορεία είναι ακόμα μεγάλη. Μαζί θα συνεχίσουμε διεκδικώντας αυτά που πρέπει. Μαζί θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το αύριο.

Με τον κάθε Κρητικό και κάθε Κρητικιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, φτιάχνουμε το πρόγραμμά μας. Όλοι μαζί συνεχίζουμε στην ίδια πορεία για να κάνουμε την Κρήτη της ζωής μας, την Κρήτη που ζούμε και αγαπούμε μια Περιφέρεια που θα πορεύεται στο μέλλον…

Σταύρος Αρναουτάκης

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης

Loading...
X